Wolfje02 » Eten en Drinken
Artikelen 1 - 10 van 13 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Asperges: koken, kooktijd, bereiden en bewaren

Asperges: koken, kooktijd, bereiden en bewaren

De asperge/het witte goud is een seizoensgroente, je kunt asperges verkrijgen tussen half april en eind juni. Waarom zijn asperges gezond, wat is de verklaring van de vreemde geur na het eten van aspe… Diversen, 29-05-2011
Becel Keuken (vloeibaar): voor koken, bakken en roerbakken

Becel Keuken (vloeibaar): voor koken, bakken en roerbakken

Voor gebruik in de keuken heeft Becel (merk van Unilever) verschillende vloeibare producten. Ze zijn gemaakt met zonnebloem-, lijnzaad- en koolzaadolie uit de natuur. Je kunt de vloeibare producten ge… Producten, 05-05-2014
Cafeïne: waar is het goed voor, bijwerkingen, zwangerschap

Cafeïne: waar is het goed voor, bijwerkingen, zwangerschap

Cafeïne is een witte, iets bittere alkaloïde. De stof werd ook wel theïne genoemd. Tegenwoordig wordt alleen nog gesproken van cafeïne omdat de stoffen en verbindingen die zowel in koffie als in thee… Diversen, 22-02-2012
Een recept voor ‘snelle’ erwtensoep/snert

Een recept voor ‘snelle’ erwtensoep/snert

Wat is er heerlijker in de koude wintermaanden dan erwtensoep, ook wel snert genoemd. Het is belangrijk om te weten dat de soep veel eiwit bevat en snel kan bederven. Houd je van tradities, eet dan ee… Recepten, 04-12-2012
Herman de vriendschapscake: het verbindende element van eten

Herman de vriendschapscake: het verbindende element van eten

Herman doet denken aan een kettingbrief. Het gaat echter niet om een brief maar om een portie deeg die je krijgt van een vriend of vriendin. Herman wordt ook wel vriendschapscake of vriendschapsbrood… Recepten, 14-06-2013
Hoe (on)gezond is chocolade?

Hoe (on)gezond is chocolade?

Lekker hoeft niet altijd ongezond te zijn. Is het waar dat chocolade voedingsstoffen bevat die een goede gezondheid bevorderen? Kunnen we voortaan een chocoladereep nuttigen zonder ons schuldig te voe… Diversen, 11-03-2012
Hoe (on)gezond is zout?

Hoe (on)gezond is zout?

Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders dagelijks meer zout binnenkrijgen dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Namelijk, vijfentachtig procent van de bevolking krijgt te veel zout binnen. Met… Diversen, 09-03-2012
Kokosbrood van Lubec recensie

Kokosbrood van Lubec

Kokosbrood bevat veel vezels, meer dan een snee bruinbrood en bijna zoveel vezels als een sneetje volkorenbrood. Als je af wilt vallen is het eten van kokosbrood niet zo’n goede keuze omdat het veel c… Producten, 20-06-2013
Margarine: ontstaan, ingrediënten, ontstaan, recept

Margarine: ontstaan, ingrediënten, ontstaan, recept

Napoleon III gaf het bevel om iets te maken dat kracht zou geven aan zijn manschappen en niet zo snel zou bederven als roomboter. Het product werd margarine genoemd, de naam komt van het Griekse woord… Producten, 01-05-2014
Quaker Cruesli: een krokant granenontbijt

Quaker Cruesli: een krokant granenontbijt

Het is belangrijk om de dag te beginnen met een goed ontbijt. Een ontbijt brengt de stofwisseling op gang en het geeft je energie en voedingstoffen die je nodig hebt tijdens de dag. De volkoren granen… Producten, 29-07-2012